Proiecte eTwinning

eTwinning 2023

Certificatul de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere și o apreciere a implicării, angajamentului și devotamentului atât ale fiecărui eTwinner, cât mai ales ale întregii școli, la nivelul cărora colaborează echipe de profesori și directori.

Citește mai mult »

I love M4th

Proiectul „I love m4th” s-a desfășurat în perioada decembrie 2022-mai 2023. Au participat 17 cadre didactice: 2 din România, 8 din Turcia, 2 din Macedonia de Nord, 2 din Iordania, 1 din Grecia.

Citește mai mult »

Grow Your Seedwith STEM

Elevii clasei pregătitoare B, coordonați de înv. Anton Cristina, au participat în anul școlar 2022-2023, alături de colegi din Turcia, Grecia, Letonia, Bulgaria și România, la proiectul eTwinning Grow Your Seedwith STEM care a avut drept scop observarea plantelor în diferite stadii de dezvoltare, utilizând conceptul educational STEM.

Citește mai mult »

Bridge of civilization

Bridge of civilization este un alt proiect eTwinning la care au participat elevii clasei pregătitoare B, coordonați de înv. Anton Cristina și elevii clasei a III-a B, coordonați de înv. Luminița Tărîță. Acesta a urmărit crearea unor legături între tradițiile și obiceiurile țărilor și școlilor partenere. Au promovat mâncăruri tradiționale, obiecte din portul național, locuri memorabile din zona natală. Aici un rol important l-au avut și familiile copiilor care s-au implicat foarte mult în realizarea temelor.

Citește mai mult »

Fun mathematics

Proiectul „Fun mathematics” a avut drept scop dezvoltare unor sentimente pozitive față de matematică încă de la o vârstă fragedă. Copiii din clasa pregătitoare B, coordonați de înv. Anton Cristina, au reușit să vadă matematica ca parte a naturii. Au format numere din elemente din natură , au raportat cifra la cantitate, au format șiruri, au compus și au rezolvat probleme alături de partenerii din Turcia , Grecia, Letonia, Bulgaria și România.

Citește mai mult »

1, 2, 3… Once upon a time

Elevii clasei pregătitoare C au participat în perioada ianuarie-mai 2022 la proiectul „1,2,3…Once upon a time…”, alături de parteneri din Turcia, Portugalia, Croația și Macedonia de Nord. Proiectul a avut drept scop îmbunătățirea competențelor de lectură și alfabetizarea digitală prin intermediul basmelor.

Citește mai mult »

Amazing recycling of waste

Proiectul a adus în atenția participanților importanța protejării mediului înconjurător și a urmărit creșterea gradului de conștientizare cu privire la reutilizarea materialelor reciclabile. Activitățile s-au desfășurat în lunile aprilie și mai 2022, reunind cadre didactice și elevi din 6 țări: Turcia, România, Azerbaidjan, Bulgaria, Italia și Slovacia.

Citește mai mult »

Easter Traditions

În acest proiect au fost implicați elevi și profesori din România, Polonia, Spania, Grecia și Germania. Prin activitățile propuse în cadrul proiectului elevii s-au familiarizat cu obiceiurile și tradițiile de Paște din tările partenere, au descris și identificat elementele religioase specifice sărbătorilor pascale.

Citește mai mult »

Everything is possible with STEM

În perioada ianuaie- mai 2022, preșcolarii de la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” Piatra Neamț au participat la proiectul eTwinning EVERYTHING IS POSSIBLE WITH STEM / TOTUL E POSIBIL CU STEM alături de parteneri din Turcia, Lituania, Kurdistan.
Scopul acestui proiect a fost unul de actualitate, respectiv activitățile STEAM în educația timpurie- tehnică inovativă de abordare a predării-invățării- evaluării.

Citește mai mult »