THE LAST NATURE KIDS IN MY HOUSE
Proiectul și-a propus să implice elevii în diverse activități în aer liber, subliniind importanța stabilirii unei noi relații între copii și natură în contextul actual digital. Activitățile proiectului au fost inspirate de cartea The last kid in Nature de Richard Louv. Conexiunea dintre natură și copil nu se bazează exclusiv pe copil, ci și pe mediul înconjurător al acestuia. Activitățile planificate au inclus explorarea naturii alături de colegi, familie, parteneri de proiect și școală, dar și individual.
Rezultatele proiectului reflectă impactul profund și pozitiv pe care activitățile în natură l-au avut asupra elevilor participanți. Prin diversele interacțiuni cu mediul natural – fie că au fost realizate împreună cu colegii, părinții, cadrele didactice sau individual – copiii și-au îmbogățit cunoștințele despre mediul înconjurător și și-au dezvoltat noi competențe sociale și emoționale. Mai mult, aceste experiențe au stimulat creativitatea și au promovat un stil de viață sănătos, reducând simptomele asociate cu sedentarismul, cum ar fi obezitatea și depresia.
Feedback-ul pozitiv primit din partea elevilor și părinților confirmă succesul acestui proiect și subliniază necesitatea continuării acestui tip de proiecte educaționale, care să pună în valoare relația dintre copii și natură. Participarea activă la proiect a facilitat, de asemenea, o mai bună înțelegere a platformei eTwinning și a consolidat colaborările cu școlile partenere, punând bazele pentru viitoare proiecte colaborative.
În concluzie, proiectul a demonstrat că reintegrarea și încurajarea interacțiunii copiilor cu natura nu este doar benefică, ci esențială pentru dezvoltarea lor armonioasă într-o lume din ce în ce mai tehnologizată.