1, 2, 3… Once upon a time

Elevii clasei pregătitoare C au participat în perioada ianuarie-mai 2022 la proiectul „1,2,3…Once upon a time…”, alături de parteneri din Turcia, Portugalia, Croația și Macedonia de Nord.

Proiectul a avut drept scop îmbunătățirea competențelor de lectură și alfabetizarea digitală prin intermediul basmelor. În fiecare lună, reprezentantul unei țări a propus câte un basm. Astfel, în februarie am făcut cunoștință cu „Povestea iepurașului alb”, propusă de partenerii portughezi. Elevii au lucrat fișele propuse, au confecționat iepurași origami și i-au folosit în jocuri de rol și dramatizări ale poveștii.

În martie, partenerii din Turcia ne-au prezentat povestea „ Keloğlan și năutul”. Elevii au completat harta poveștii și au realizat postere lucrând în grupuri mici. Au experimentat apoi germinarea năutului, dar și a altor plante.

În aprilie am propus povestea românească „Sarea în bucate”, de Petre Ispirescu. Am trimis partenerilor varianta tradusă în limba engleză și o animație care să faciliteze înțelegerea textului. Am utilizat sarea în compoziția unui aluat special pe care copiii l-au modelat și pictat, obținând decorațiuni inedite.

Colaborarea elevilor cu copiii din alte țări a adus beneficii în dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză, în conștientizarea și acceptarea diversității culturale.