I can help the Earth

DÜNYAYA YARDIM EDEBİLİRİM

În perioada februarie-mai 2022, elevii clasei a IV-a B au participat la proiectul eTwinning I CAN HELP THE EARTH alături de parteneri din Turcia, Portugalia și alte două școli din România.

Scopul acestui proiect a fost unul de actualitate, util, deoarece cu toții ne dorim să păstrăm sănătoasă planeta pe care locuim. Coordonatorii proiectului ne-au propus diverse teme. Astfel am pornit de la crearea unui afiș, a uniu logo. Ficare participant a venit cu o propunere, apoi elevi și părinții din școlile implicate în proiect au votat pe cele mai reprezentative. Am realizat un acrostih pornind de la numele proiectului, un blockposters despre Ziua Apei. Din materiale reciclabile am confecționat jucării, adăpători pentru păsări, magneți de prezentare din capace.

Tot aici copiii au învățat să utilizeze diverse aplicații, jocuri interesante, au creat scurte filmulețe de prezentare. S-au făcut activități legate și de Ziua siguranței pe internet. Am participat la webinarii unde elevii și-au exersat abilitatea de a comunica în limba engleză cu alți copii din țările partenere.

Toate activitățile propuse au fost interesante, copiii au participat cu mult entuziasm. Au dobândit cunoștințe teoretice noi, dar au avut parte și de multe experimente practice, au început să conștientizeze importanța reciclării, precum și economisirea resurselor epuizabile. Elevii și-au dezvoltat gândirea, imaginația, spiritual de observație, și-au îmbogățit vocabularul, au căpătat deprinderi practice, și-au dezvoltat competențe cuprinse în programa noastră școlară.