Amazing recycling of waste

ATIKLARIN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜMÜ

Proiectul a adus în atenția participanților importanța protejării mediului înconjurător și a urmărit creșterea gradului de conștientizare cu privire la reutilizarea materialelor reciclabile. Activitățile s-au desfășurat în lunile aprilie și mai 2022, reunind cadre didactice și elevi din 6 țări: Turcia, România, Azerbaidjan, Bulgaria, Italia și Slovacia.

Copiii s-au implicat cu plăcere în fiecare etapă a proiectului, începând cu colectarea și sortarea materialelor reciclabile și culminând cu realizarea unor obiecte utile în activitățile de învățare. Au confecționat păpuși din materiale reciclabile și le-au folosit în interpretarea unor jocuri de rol sau mici dramatizări inspirate din povești. În orele de matematică au utilizat capacele de plastic pentru numărare, formare de mulțimi, reprezentare a numerelor. Utilizând rumeguș, semințe și materiale reciclabile pentru decor, copiii au construit figurina „Cap de iarbă” cu ajutorul căreia au putut urmări procesul de dezvoltare a plantelor. Tot din materiale reciclabile au construit instrumente muzicale, tobițe și maracas, pe care le-au folosit cu entuziasm în orele de muzică și mișcare.

Proiectul a urmărit și dezvoltarea socio-emoțională a micuților de clasă pregătitoare. Aceștia și-au reflectat creativitatea, emoțiile, gândurile și visele într-un mod cu totul unic, ieșit din tiparul lecțiilor obișnuite.