I read I played

În perioada decembrie 2021- aprilie 2022, Supereroii din Clasa Pregătitoare C s-au alăturat cu mult entuziasm proiectului eTwinning Okudum Oynadim / I Read I Played. Alături de colegi din Turcia, România, Italia și Azerbaidjan, au desfășurat numeroase activități inedite și interesante. Proiectul a urmărit formarea gustului pentru lectură, dezvoltarea abilităților de comunicare și deprinderea instrumentelor web2.0.

Activitățile au demarat în familiile elevilor, părinții acestora acceptând invitația de a le citi copiilor, în fiecare seară, poveștile preferate. În luna următoare, elevii au povestit colegilor cărțile citite acasă. Fiind copii de vârstă școlară mică, au optat pentru povestire prin desen și benzi desenate. Activitățile au urmărit înțelegerea textului citit, dezvoltarea limbajului, stimularea creativității.

A urmat realizarea de marionete, o activitate foarte îndrăgită de copii. Folosind materiale diverse, au creat personajele din povești. S-au distrat de minune pe parcursul dramatizărilor și a jocurilor de rol din poveștile preferate:„Petrică și lupul”, „Scufița Roșie”, „Cei trei purceluși”, „Iedul cu trei capre”.

Impactul proiectului desfășurat pe platforma eTwinning a fost unul benefic, obiectivele proiectului au fost atinse, iar elevii s-au bucurat să realizeze activități care ies din tiparul lecțiilor obișnuite la clasă. Copiii au avut ocazia de a cunoaște online colegi din alte țări, de a afla informații despre școlile acestora, și-au format o imagine despre țările participante și au perceput diversitatea culturală.